CSR

Vi værner om hinanden og om dig.

Hos Vilcon Hotel & Konferencegaard er det ikke kun dyr og planter, vi værner om. Vi har i høj grad dig, som vores kunde, som vores førsteprioritet, hvortil vi løbende laver tiltag, der hjælper og gavner lokalsamfundet.

Vi har typisk en ansat på flexjob. Det kan være en person med en sygdom, der gør at man kun kan arbejde få timer – i for eksempel vores pedelfunktion. Eller en flygtning som skal i arbejdsprøvning, for at finde ud af hvor man bedst fungere i det danske arbejdsmarked.

Et andet vigtigt område, hvor vi bidrager til opretholdelsen af uddannelsesniveauet i det danske samfund, er ved at uddanne kokke og tjenere. Vi finder det nødvendigt at uddanne, men ikke en sur pligt, da det at arbejde med unge mennesker også er givende. Specielt når man ser dem stå til dimensionen og få overrakt deres svendebrev, og ved at de og vi har gjort vores bedste, for at opnå et godt resultat.

Vilcon Hotel og Konferencegaard vil gerne passe på miljøet, og har fået tildelt Green Key mærket, som stiller skrappe miljøkrav til os som hotel. Det gør vi bl.a. ved at spare på vand og energi, og så vidt muligt servere økologisk mad. Derudover benytter vi os af miljømærkede rengøringsprodukter.

Hos os er råvarerne i fuldt fokus. Vi bruger primært lokale, økologisk og bæredygtige råvarer. Det sikrer dig en festmenu af højeste kvalitet og med omtanke for miljøet.

Mange af vores råvarer er egenproduceret, for eksempel dyrker vi kartofler, jordskokker og salater. I vores væksthus er der plantet til med mange forskellige sydlandske frugter (citrus, figner og lignende). I vores urtehave dyrker vi alle mulige forskellige grøntsager, som vi dels anvender dugfriske, men også bruger til syltning og lignende metoder for at bevare de gode vitaminer i grøntsagerne.

I vores bærhave har vi flere forskellige gode, danske sorter af hindbær, rabarber, stikkelsbær med mere, som vi anvender til marmelader og desserter og lignende. I den vilde natur omkring os finder vi ramsløg, skovsyre og meget andet. Alt sammen indgår i vores menuer, frokost- og morgenbuffeter.

Vi udvælger nøje de råvarer, vi ikke selv producerer. Når egne forsyninger ikke slår til, køber vi så mange råvarer så muligt lokalt, for at undgå for meget transport – ud over at være bæredygtig betyder det også, at produkterne er kortest vej fra jord til bord.

En vigtig ressource er vores børn, deres uddannelse og ikke mindst den næste generation af medarbejdere, som bliver en knap ressource i de kommende år. Derfor har vi indgået et samarbejde med vores lokale folkeskole via Relationsnetværket. Et netværk, som kobler skoler og arbejdspladser sammen med det formål at skabe gensidig forståelse for hinanden.

Vi har derfor ”adopteret” en klasse på Hvilebjergskolen, som kommer hos os flere gange om året og indgår i vores arbejde. Vi giver dem indsigt i hotelbranchen og ikke mindst i de mange forskellige muligheder for uddannelser og jobs, som branchen kan tilbyde.

Vi har glæde af hinanden igennem de første 6 klassetrin, og vi håber, at vi når årene er gået, at vi har klædt børnene på til bedre at kunne indtræde i arbejdslivet samt være bedre egnede til at træffe et valg af hvilken uddannelsesvej, de vil gå.